ΔΩΣΑΝΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΗ, ΚΙ ΕΒΓΑΛ’ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΛΛΙ

ΔΩΣΑΝΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΗ, ΚΙ ΕΒΓΑΛ’ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΛΛΙ 

Τα γεγονότα τρέχουν και βρισκόμαστε πίσω από αυτά. Οι προβλέψεις για αλλοίωση των αποτελεσμάτων στην απογραφή 2023 στην Αλβανία έχουν ήδη ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. Όπως καταγγέλλει η ΔΕΕΕΜ Ομόνοια, πολίτες, επώνυμοι, ο π. Γ. Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια κ.ά., εκτός των αναγνωρισμένων μειονοτικών ζωνών πραγματοποιείται ένα όργιο νοθείας των αποτελεσμάτων. Απογραφείς που έχουν επιμορφωθεί σε «ειδικά σεμινάρια» αποφεύγουν επιδέξια ή με θράσος να καταγράψουν την ελληνική εθνικότητα, το ορθόδοξο θρήσκευμα και τη μητρική ελληνική γλώσσα σε περιοχές όπως του Δελβίνου, της Χιμάρας, του Αυλώνα, της Άρτας, του Λεσκοβικίου, της Κορυτσάς και αλλού. Επίσης σε όσες των περιπτώσεων οι απογραφείς μετά από την πίεση των απογραφέντων δέχθηκαν να καταχωρήσουν αυτά τα στοιχεία, το ίδιο το λογισμικό σύστημα απέρριπτε την καταχώρηση. Ειδικά στην περιοχή της Χιμάρας, δυο απογραφείς απολύθηκαν για ευνόητους λόγους ενώ, όπως καταγγέλλει ο Έλληνας βουλευτής στο αλβανικό Κοινοβούλιο Βαγγέλης Ντούλες, ελεγκτές από τα κεντρικά της Στατιστικής Υπηρεσίας με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χιμάρας επιχειρούν να χειραγωγήσουν την όλη διαδικασία. Έχει ήδη μαθευτεί ότι οι επόμενοι Χιμαριώτες, που θα επιχειρήσουν να απογραφούν, δεν θα βρουν απογραφείς που θα ανταποκριθούν στην προβλεπόμενη υπηρεσία τους. 

Το αλβανικό κράτος συνεχίζει με σθένος την πολιτική του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα και απέναντί του δεν έχει παρά μια ψοφοδεή ελλαδική εξωτερική πολιτική που συνιστά ψυχραιμία. Κι ενώ η σκοπιανή διπλωματία συγκρούεται με τη βουλγαρική για μια ολιγοπληθή σλαβόφωνη κοινότητα στην Αλβανία κι ενώ η επίσημη ρουμανική γραμμή κάνει τα πάντα για να εντάξει στις εθνικές της τάξεις δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Βλάχους, η ελλαδική διπλωματία δίνει διαπιστευτήρια. Το ελλαδικό υπουργείο εξωτερικών λειτουργεί ως ευρωαμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, συστηματικά αδιαφορώντας για αυτήν την κατάσταση που θα κρίνει την πολιτική του αλβανικού κράτους για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα σε βάθος δεκαετίας. 

Οι συστάσεις των Ευρωαμερικανών για την Τουρκία και τη μοιρασιά του Αιγαίου και της Κύπρου, βρίσκουν το αντίστοιχό τους στην μικρή Τουρκία των Βαλκανίων, που πρέπει να ενταχθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. 

Αξίζει όμως να εξαφανιστεί η ιστορική Κοινότητα των Ελλήνων Ηπειρωτών στην Αλβανία προκειμένου να χορτάσει με ευρωδολάρια μια κλειστή οικονομική-πολιτική-τεχνοκρατική κάστα που κάνει μπίζνες; 

Αξίζει να μετατραπεί σε ένα είδος τουριστικού φολκλόρ “minoriteteve” η ιστορική Κοινότητα των Ελλήνων Ηπειρωτών στην Αλβανία προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Αξίζει να χαθεί η ιστορική Κοινότητα των Ελλήνων Ηπειρωτών στην Αλβανία προκειμένου να μπουν στις τσέπες των υπεργολάβων μας χρήματα για να στήνουν δουλειές στην Αλβανία; Αξίζει η τόση υποταγή στα κελεύσματα της ξένης δυτικής εξάρτησης ώστε να χαθεί ο Ελληνισμός; 
Προχωράμε «ακέφαλοι». Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς. 
 
4 Οκτωβρίου 2023 
 
Πρωτοβουλία ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ “Οι Απ’ Έδω” για τα δικαιώματα της γηγενούς Ελληνικής Ηπειρώτικης Κοινότητας στην Αλβανία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ;