Ποιος πέταξε σε ποιον το αυγό που δέχτηκε ο Βαγγέλης Ντούλες;


Η τελική απόφαση του Δικαστηρίου που ήταν αρνητική για τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χιμάρας συνδυάστηκε με τις αποκαλύψεις για την πλαστογράφηση του ποινικού του μητρώου. Ενώ στο αίτημά του για τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ήταν λευκό, κατά τη σύλληψή του βρέθηκε με ποινικό μητρώο καταδικασμένου, με παρέμβαση στο λογισμικό από τις ειδικές υπηρεσίες μαγειρέματος. Δεν χρειάζεται ουδείς και ουδεμία να αναρωτιέται επίσης για τι αποτελέσματα θα εκδοθούν μετά την ανακοινωμένη καθυστέρηση 6 πλέον μηνών της απογραφής που συνοδεύτηκε από παρατυπίες επεμβάσεων ακόμα και στο κεντρικό σύστημα.

Τα μαγειρέματα είχαν και το αυγό που “δένει” τα υλικά. Η εκτόξευση αυγού αποδοκιμασίας προς τον Έλληνα (κι όχι “μειονοτικό” όπως διαβάσαμε σε ανακοίνωση του κ. Κεφαλογιάννη) βουλευτή του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, στον ίδιο χώρο του Δικαστηρίου που αποδοκιμάστηκε η Πρέσβειρα του ελλαδικού κράτους κ. Καμίτση ότι καλύπτει τον δολοφόνο (Μπελέρη) από το ίδιο πρόσωπο που καλύπτεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας που έχουν εγκατασταθεί στη Χιμάρα εδώ και 7 τουλάχιστον δεκαετίες, είχε άλλον αποστολέα και άλλον παραλήπτη. Η ηγεσία της Αλβανίας, μετά την ύβρη που διαπράχθηκε στο νεκροταφείο της Χιμάρας κατά του Μπελέρη συνεχίζει με συμβολισμούς κατά της Ελλάδας. Η κλιμάκωση σε πολλαπλά πεδία είναι δεδομένη και για αυτήν είχαμε προειδοποιήσει.


Πόσα ακόμα πρέπει να συμβούν για να αντιδράσουμε;


1. Μετά την πειθαρχία που επέδειξε η “κακή” Ουγγαρία και ήρε το βέτο για την απόφαση δώρου 50.000.000.000 ευρώ από την ΕΕ προς το διεφθαρμένο καθεστώς της Ουκρανίας, μήπως δείξει και την ανάλογη πειθαρχία και η “καλή” Ελλάδα ως προς τις ανακοινωμένες κυρώσεις προς την Αλβανία, όταν μόνη της (όπως η “κακή” Ουγγαρία) έθεσε βέτο στην πρόσφατη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Δεκέμβριο; Θα θέσει βέτο στο τμήμα της χρηματοδότησης της ΕΕ προς την Αλβανία επί του συνόλου των 6.000.000.000 ευρώ που προορίζονται για τα Δυτικά Βαλκάνια; Προσχήματα δεν υπάρχουν πλέον, μετά την επίσημη αποσύνδεση Αλβανίας - Σκοπίων όσον αφορά τις ενταξιακές διαδικασίες στην ΕΕ.


2. Ο Δήμαρχος Αθηναίων (συνεχιστής της “ελληνοαλβανικής φιλίας” του προκατόχου του), που συνευρέθηκε τον Δήμαρχο Τιράνων για να του παραδώσει την προεδρία του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την ομηρία των Μπελέρη – Κοκαβέση; Δεν βρήκε τον χρόνο να επισκεφτεί τη Χιμάρα; Ο Δήμαρχος Τιράνων, τυφλό όργανο του Ράμα, που καταγγέλλεται από τους πολίτες των Τιράνων για τους ουρανοξύστες που θα χτιστούν μέσω βρώμικων απαλλοτριώσεων για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος είναι απλά ένας σημαντικός του εταίρος για την “ανθεκτικότητα” των πόλεων; Ντροπή!


Συνεχίζουμε λίγοι αλλά όχι λιγοστοί.


Προσκαλούμε από τώρα, αδερφούς κι αδερφές από όλο το φάσμα του Ελληνισμού στην Ημερίδα Διαβούλευσης για “το μέλλον του Γηγενούς Ηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανία”, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Απριλίου. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι όροι της απρόσκοπτης, δημοκρατικής και ισότιμης συμμετοχής σε αυτό.


Πρωτοβουλία “οι Απ΄ Έδω”

3 Φεβρουαρίου 2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ;