ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ;



Qui tacet consentire videtur

(«Όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί»)

Σιγά σιγά ξυπνούν οι επαΐοντες και το «no-think tank»των Αθηνών που κοιμούνται προς στο δυτικό πλευρό. Πλέον αντιλαμβάνονται ότι ο «διεθνής» παράγοντας είναι στο πλευρό του Αλβανού πρωθυπουργού και ότι η υπόθεση των δυο Χιμαριωτών είναι κορυφή του παγόβουνου.

Τώρα οι «ειδικοί» περί του βορειοηπειρωτικού συνιστούν να μην ξεχάσουμε τον Μπελέρη! Τι σημαίνει αυτή η νέα «οδηγία» μετά από το αίτημα για την ορκωμοσία του, ως προφυλακισμένου, το οποίο περιόρισε την διεκδίκηση των συντοπιτών του για την άμεση απελευθέρωσή του; Τι σημαίνει η νέα «οδηγία» δίπλα στην έλλειψη βούλησης του ελλαδικού κράτους για κυρώσεις από τους διεθνείς οργανισμούς προς την Αλβανία; Η προάσπιση των Μπελέρη – Κοκαβέση, από κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τύπο κλπ, περιορίστηκε σε ανακοινώσεις, αναρτήσεις, ερωτήσεις και δηλώσεις και δεν μετουσιώθηκε σε ουσιώδεις και αποτελεσματικές πράξεις.

Ο δοτός Εισαγγελέας του SPAK («Ειδική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς») προτείνοντας ποινές φυλάκισης για τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντη – Διονύσιο Μπελέρη 2,5 χρόνια και για τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση 2 χρόνια με 4ετή επιτήρηση προετοίμασε και την απόφαση για τις καταδίκες τους. Στις 5 Μαρτίου επίκειται η προδιαγεγραμμένη καταδίκη των δυο Χιμαριωτών κατά παραγγελία του καθεστώτος Έντυ Ράμα.

Μέσα στη ρουτίνα πέρασαν οι δολοφονίες των Γκούμα - Κατσίφα, μέσα στη ρουτίνα θα περάσει η επιβολή της πολιτικής των Τιράνων επί της προσπάθειας των Χιμαραίων να σταθούν ως τέτοιοι στον τόπο τους. Λόγια μελίρρυτα στο διαδίκτυο για το ιστορικό κλέος, για το κακό αλβανικό κράτος, συμβουλές στους Ελλαδίτες ψευτο-αρμόδιους να σφίξουν τα λουριά του Ράμα, ευχές από τους «ισαποστάκηδες» ψευτο-προστάτες μας της ΕΕ και των ΗΠΑ .

Πριν δυο μήνες η Γερμανία περιέγραψε τη σκευωρία της Χιμάρας ως «διμερές ζήτημα», ενώ η Αθήνα έβαζε τη θετική υπογραφή της σε ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας. Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίγκεν, στην Αλβανία, τόνισε τον ηγετικό ρόλο της στα Βαλκάνια για τον πολιτικοστρατιωτικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ και συνάντησε την ηγεσία της SPAK, ευλογώντας την για τον ευαγή της ρόλο (αδιαφορώντας για τη σκευωρία που στήθηκε για τους δυο Χιμαριώτες). Κατόπιν κι αφού πήρε το ok από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ανανέωσε εμβάθυνε τη σχέση της χώρας του με την Τουρκία του Ερντογάν διαμέσου στρατιωτικών συμφωνιών που μονιμοποιούν την Τουρκία στην Αδριατική και στην επιτήρηση των στενών της Κέρκυρας. Στις 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της έναρξης δίκης των Μπελέρη – Κοκαβέση, η Σύνοδος Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα με επικεφαλής τον Ζελένσκι, έχρισε με νέες αρμοδιότητες «Βαλκανάρχη» τον Αλβανό πρωθυπουργό. Στις 29 Φεβρουαρίου, στην ίδια Σύνοδο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διεύρυνσης, Όλιβερ Βαρχέλι δήλωσε χαρακτηριστικά για την πιθανή στάση της Ελλάδας: «Συμφωνήσαμε στις Βρυξέλλες ότι η Αλβανία είναι έτοιμη να ανοίξει το πρώτο ομαδικό κεφάλαιο και η ΕΕ πρέπει να λάβει αυτή την απόφαση. Δεν μπορείς να χτίσεις καλές σχέσεις με τους γείτονές σου αν εμποδίζεις τον άλλο να προχωρήσει». Για αυτά δεν μιλούν όσοι από τις θέσεις εξουσίας ή κύρους στα δημόσια πεπραγμένα θεωρούν ότι πρέπει να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε στο δυτικό πλευρό μετά από τόσους εφιάλτες.

Δεν μάς εξηγούν ότι η υποστήριξη στην Αλβανία πραγματοποιείται διότι ο Αλβανός πρωθυπουργός ενεργεί κατά παραγγελία των ΗΠΑ στις θέσεις του για τον περιορισμό του Κοσόβου στο ψευδο-κράτος του και την προσέλκυση της Σερβίας στη «σωστή πλευρά» της Ιστορίας. Δεν μας εξηγούν ότι η αφωνία της ΕΕ για το θέμα των Μπελέρη – Κοκαβέση γίνεται για την ένταξη (οικονομική αποικιοποίηση) των Βαλκανίων ως έναν συμπαγή χώρο μιας νέας ψυχροπολεμικής δράσης της Δύσης με κατεύθυνση την Ανατολή.

Δεν μιλούν για το πώς η Ελλάδα μπορεί να μπλοκάρει το τμήμα της χρηματοδότησης που θα επενδυθεί στην Αλβανία επί του συνόλου 6.000.000.000 ευρώ από την ΕΕ και 6.000.000.000 ευρώ για τα Δυτικά Βαλκάνια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (το 2023 ήδη εγκρίθηκαν 1.200.000.000 ευρώ από τα οποία τμήμα τους επενδύθηκε στην Αλβανία). Δεν μας λένε το ότι μπορεί να τεθεί αρνησικυρία στην παρουσία της Αλβανίας στις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις και επενδύσεις, στη Σέγκεν και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχει. Θα μας κουνήσουν στο πρόσωπο το δάχτυλο ότι κινδυνολογούμε κι ότι μόνο οι υπεύθυνοι κι αυτοί που είναι σε θέσεις κύρους γνωρίζουν και μπορούν να μιλούν.

Οι υπόλοιποι που ανήκουμε στη μάζα, οφείλουμε να μένουμε σε ό,τι γράφουν οι ειδικοί και οι αρμόδιοι. Διότι -λένε- πως ο λαϊκισμός υφέρπει, πως το φάντασμα του τυχοδιωκτισμού θα καταστρέψει τα εθνικά μας ζητήματα, πως ο μαξιμαλισμός θα υπονομεύσει τον αγώνα που δίνουν οι ιθύνοντες στο Μαξίμου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στις Βρυξέλες και στα λόμπι της Ουάσιγκτον. Κοντολογίς σιωπή και αναμονή για εμάς που ανήκουμε στην πλέμπα.

Πρέπει να σιωπούμε και να περιμένουμε, διότι η καλές σχέσεις με την Αλβανία ευνοούν τα ζητήματα της Εθνικής μας Μειονότητας, αντιστρέφοντας τον κανόνα πως για να έχουμε καλές σχέσεις πρέπει να σταματήσει το αλβανικό κράτος τις αφόρητες και έκνομες πιέσεις προς αυτήν. Για την εθνοκάθαρση που επιτελείται ευθύνεται η ίδια η Ιστορική και Γηγενής Ελληνική Ηπειρωτική Κοινότητα;

Το παράδειγμα με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό την καθοδήγηση της υπερδύναμης έχει γίνει πλέον το πρότυπο για τις σχέσεις με την Αλβανία. Για αυτό πρέπει με όρους που βολεύουν τις ΗΠΑ να παραχωρούμε την Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη ή άλλες περιοχές χωρίς την προϋπόθεση προστασίας από επίθεση της Τουρκίας, να δώσουμε τις νησίδες για την υγροποίηση του αμερικανικού αερίου για να μεταφέρεται μέχρι την Ουκρανία χωρίς εγγυήσεις για την τιμή της ενέργειας που έχει φτάσει στα ύψη, να δώσουμε τον οπλισμό που προστατεύει τα νησιά μας χωρίς εγγυήσεις για την προστασία του Αιγαίου, να ενδώσουμε στη συμμαχία ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου χωρίς εγγυήσεις για την προστασία της Κύπρου από την τουρκική εισβολή.

Όποιος αναφέρεται στα συμφέροντα της ελλαδικής ελίτ, που για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η διείσδυσή της στους πακτωλούς χρημάτων και στις θέσεις εξουσίας για να έχουμε λιγότερη Ελλάδα, είναι επικίνδυνος, τυχοδιώκτης και λαϊκιστής. Κι άλλες χειρότερες μομφές.

Οφείλουμε να σιωπούμε και να περιμένουμε;

πρωτοβουλία ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ «Οι απ΄ Έδω»

1η Μαρτίου 2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ;