Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του
Πολύς ντόρος έγινε για την απόφαση της Ελλάδας να εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις της ΕΕ για την ένταξη της Αλβανίας. Και χωρίς να περάσουν πολλές ημέρες σχεδόν “αδειάστηκε” από τις δηλώσεις εκπροσώπων της ΕΕ ότι “η Αλβανία θα γίνει μέλος της ΕΕ” (Πρωθυπουργός Γερμανίας Σολτς) και πως “οι ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας θα ξεκινήσουν πάλι μέχρι το τέλος του χρόνου” (Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Βαρχέλι). Η κόκκινη γραμμή που εξέφρασε, εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Σχοινάς, δεν φαίνεται να αγγίζει ούτε το εσωτερικό της Αλβανίας ούτε την εξωτερική της πολιτική. Άλλωστε το Ανώτατο δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση της ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη στο Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς, το οποίο δυο φορές έχει ανακοινώσει ότι είναι αναρμόδιο και στον Δήμο Χιμάρας ο εγκάθετος “δήμαρχος” Γκόρο συνεχίζει με το νέο ρυθμιστικό του σχέδιο την καταπάτηση της παραλίας κατά παραγγελία ολιγαρχών! Από την άλλη, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα, ότι δεν τίθεται Ελληνοαλβανικό ζήτημα, διότι δυο υποψήφιοι Αλβανοί με ελληνική καταγωγή, συγκρούστηκαν στον Δήμο Χιμάρας αφαιρεί και κάθε έννοια δικαίωσης στο διεθνές πεδίο. Εξάλλου, οι χρηματοδοτήσεις δεν έχουν υποστεί βέτο, γεγονός που κάνει το πολιτικό σύστημα της Αλβανίας άτρωτο μέχρι στιγμής. Επίσης, ένας από τους στόχους της ΕΕ, η (προσωρινή;) απομάκρυνσή της Αλβανίας από την Τουρκία έχει ήδη “επιτευχθεί” με το γεγονός ότι “υπερασπίζεται” το Ισραήλ συντασσόμενη με την υπερδύναμη των ΗΠΑ. Η θέση των Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση είναι η παράταση της ομηρίας τους για να εξυπηρετείται το σχέδιο κατάληψης της ελληνικής Χιμάρας από τους Αλβανούς ολιγάρχες – μαφιόζους που κερδίζουν πακτωλούς χρημάτων από την εισροή νομιμοποιημένου και μαύρου χρήματος εκδιώκοντας τους γηγενείς Έλληνες Ηπειρώτες από τη θάλασσα, κερδίζοντας χρόνο με ψεύδη στα διεθνή φόρουμ.
Το μέλλον είναι άγραφο αλλά μέχρι στιγμής αυτό που φαίνεται είναι, ότι η Αλβανία παραπλανεί με τις ενταξιακές διαδικασίες λαμβάνοντας όλες τις προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε δημόσια για το βέτο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες: “Και μετά τι”; δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το ενδιαφέρον του παραμένει στις αδιάκοπες χρηματοδοτήσεις που καταβάλλονται στη χώρα του κι όχι στην υποτιθέμενη ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ το έτος ...2030. Απ’ την άλλη, παίζοντας τον ρόλο του αδικημένου, εγείρει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των Αλβανών πολιτών εναντίον της χώρας μας κερδίζοντας σε υπόληψη μέσω ενός ιδιοτελούς πατριωτισμού. Είναι ολοφάνερο το ποιος κερδίζει χρόνο και χρήμα.
Στόχος του μικροελλαδισμού είναι οι μπίζνες αυτής της ευρωκρατικοδίαιτης ελίτ εις βάρος των δικαιωμάτων του Ελληνισμού στην Αλβανία. Διότι, ποια Ελλάδα θα διαχωρίσει τη θέση της Αλβανίας από τις άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων, με βάση το προηγούμενο της αποσύνδεσης Αλβανίας – Σκοπίων στις ενταξιακές διαδικασίες; Ποια Ελλάδα θα μπλοκάρει το ποσοστό που προβλέπεται για την Αλβανία στην αναμενόμενη χρηματοδότηση στα Δυτικά Βαλκάνια των 6.000.000.000 ευρώ που προανήγγειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;
Ποια είναι η Ελλάδα;
Είναι αυτή που βρίσκουμε όταν κοιταζόμαστε, πρόσωπο με πρόσωπο.
Πρωτοβουλία ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ “Οι Απ΄ Έδω”
25 Νοεμβρίου 2023

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ;